Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus ST

Nieuws: Ford Focus ST

Nu alle prijzen van de vernieuwde Ford Focus ST

27.01.2015

Op het moment van schrijven is een collega de wegen rondom Barcelona onveilig aan het maken achter het stuur van de vernieuwde Focus ST. Ondertussen heeft Ford de kans gegrepen nu alle prijzen van hun snelste tot dusver bekend te maken.

De prijzen van de 250 pk sterke benzinevarianten wisten we eigenlijk al, maar voor de volledigheid doen we ze hier nogmaals uit de doeken. De vernieuwde Ford Focus ST is er vanaf € 37.100,-. Een bedrag dat neergeteld dient te worden voor de ST2-uitvoering. Wil je zitten op lederen Recaro's en beschikken over zoal stoelverwarming en adaptieve Bi-Xenon-verlichting, dan is er de ST3-uitvoering. Die kost als vijfdeurs hatchback minstens € 39.260,-. De Wagon heeft een meerprijs van duizend euro.

Diesel
Dan de prijs van de diesel, een primeur voor de Focus ST. De 2.0 liter TDCi daarvan levert 185 pk en een maximum trekkracht van 400 Nm (vanaf 2.000 tpm). Nette cijfers, vooral die van het koppel waardoor tussensprints vlot zullen verlopen. Maar de Focus ST Diesel is evenwel geen partij voor de benzineversie – die ruim anderhalve seconde sneller vanuit stilstand 100 km/h bereikt en een veel hogere topsnelheid heeft. 'Geeft niet, want daar zal de lagere vanafprijs ook naar zijn', was de veronderstelling. Maar niets is minder waar. De Focus ST met dieselmotor is verrassend genoeg de duurste motorisering. Bij € 40.260,- begint 'ie, al heb je daarmee meteen de ST3 te pakken. En 20% bijtelling bij zakelijk gebruik.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model