Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus ST

Nieuws: Ford Focus ST

Ford Focus ST brutaler door Shelby

21.01.2013

Wij houden van de Ford Focus ST, en Shelby hebben we nog hoger zitten. Moet je nagaan wat ervan komt als ze vermengd worden. Dit!

We beginnen met het slechte nieuws. De Ford Focus ST mag dan bij het gerenommeerde Shelby American naar binnen zijn gereden, motorisch kwam hij er ongeschonden weer uit; het blijft bij 250 pk. Dat is een lichte teleurstelling wetende wat het Amerikaanse pk-huis allemaal wel niet kan met Ford Mustangs. Enige troost is dat motortuning in de maak is.

Herrieschopper
Dat de Shelby Focus ST toch net even wat sneller de bocht omhoekt dan het af fabriek-exemplaar komt door een aangepast en verlaagd onderstel met straffere veren. Sneller stilstaan doet hij ook met dank aan remmenspecialist Brembo. Voor het maximaal vullen van de wielkasten heeft Shelby een beroep gedaan op een wielenset uit zijn eigen assortiment. We schatten de diameter van de honingraat-wielen in op 20 inch, want een maat geeft Shelby zelf niet op. En dan is er nog het Borla-uitlaatsysteem. Dat smoelt niet alleen lekker, de Focus ST zou er ook een kordate herrieschopper van worden.

Wrappen maar!
Qua uiterlijk vertoon is de Focus ST zeker niet stil blijven staan na de behandeling van Shelby. Voor een brutalere uitstraling heeft de legendarische tuner sommige carrosseriedelen voorzien van contrasterende wraps en andere racy stickers. Zwart is hun lievelingskleur, maar klanten kunnen ook kiezen uit andere kleuren die naar eigen smaak beter passen bij de originele lak.

Exclusief
Shelby American vraagt voor de gehele conversie 15.000 dollar, exclusief Focus ST natuurlijk. Veel geld, maar dan rijd je wel iets exclusiefs. De oplage is namelijk beperkt tot 500 stuks.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model