IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus ST-R

Nieuws: Ford Focus ST-R

Extreme raceversie van de Focus: ST-R

13.09.2011

Tegelijk met de sportieve Focus ST en Focus St Wagon introduceert Ford ook een extreme raceversie van de Focus: de ST-R. En je raadt het al, speciaal voor op het circuit!

Ondanks zijn sterke gelijkenis met de sportieve Focus ST, is de Focus ST-R door Ford Racing in Noord-Amerika speciaal gebouwd als wedstrijdauto. De Focus ST-R is uitgerust met een sterke 2.0-liter EcoBoost-motor, een door de FIA voorgeschreven rolkooi, een verbeterd remsysteem en speciale wielophanging voor raceauto´s. De Ford Focus ST-R komt binnenkort beschikbaar voor raceteams, in eerste instantie in Noord-Amerika, en zal in een aantal kampioenschappen uitkomen.

Kant en klaar
Ford Focus ST-R"Aangezien de Focus ST-R een op een productiemodel gebaseerde raceauto is, is hij zoveel mogelijk uitgerust met standaard carrosseriepanelen en productieonderdelen",aldus Allison, de directeur van Ford Racing. “Wie een Focus ST-R koopt, krijgt een kant-en-klare wedstrijdauto die alleen nog maar moet worden voorzien van communicatieapparatuur en teamstickers om aan de start te kunnen verschijnen. Enkele gerenommeerde teams hebben reeds bijzondere interesse getoond voor deze auto."

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model