Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus RS500

Nieuws: Ford Focus RS500

Henry Ford zou trots zijn

01.04.2010

Helaas voor Ford. Enkele dagen voor de officiële bekendmaking liggen alle details inclusief een overdosis aan foto’s van de Focus RS500, de afscheidseditie van de huidige generatie RS, op straat. Er worden slechts 500 exemplaren gebouwd, en daarvan komen er tien naar Nederland.

"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black", deze befaamde quote van Henry Ford himself was ooit van toepassing op de T-Ford en kan nu, honderd jaar later, zo opnieuw gebruikt worden voor deze Ford Focus RS500. De RS500 komt er namelijk slechts in één kleur: Panther Black Metallic. Voor de matte finish is een speciale folie verantwoordelijk. Dus heb je na verloop van tijd genoeg van die vingerafdrukgevoelige afwerking dan trek je gewoon dit tijgervelletje er van af.

45 pk erbij
Ford Focus RSDe Focus RS500 is zo genoemd omdat er 500 stuks van gebouwd worden. RS350 had ook een typerende naam kunnen zijn omdat de heetste hatchback van dit moment over een opgevoerde 2.5 liter vijfcilinder beschikt met 350 pk. Het koppel steeg van de reguliere 440 naar 460 Nm. Naar schatting snoept deze toegenomen kracht 0,3 seconden van de gewone Focus RS af waarmee de sprinttijd van 0 naar 100 km/h op 5,6 seconden komt. De topsnelheid blijft met 263 km/h onveranderd.

Plaquette
Ford Focus RSOp de matzwarte carrosserielak na wijkt de Ford Focus RS500 aan de buitenzijde nauwelijks af van de 305 pk sterke variant. Het zijn de rode remklauwen achter de 19 inch Rs-wielen en het dito kleurige 500-embleem op de achterklep die zijn exclusiviteit verraden. In het interieur onderscheidt dit afscheidsnummer zich met diverse accenten in carbonlook en een plaquette met daarin het exemplaarnummer van de totale oplage geperst. De standaarduitrusting inclusief de subliem zittende Recaro's zijn standaard. Voor het DVD-navigatiesysteem en rood leder vraagt Ford een meerprijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model