Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus RS

Nieuws: Ford Focus RS

Ontwikkeling Ford Focus RS op laag pitje

19.03.2012

Goed nieuws voor Renault en het recent aangeschoven Opel. Ford heeft laten weten dat de ontwikkeling van de nieuwe Focus RS op een laag pitje is gezet om prioriteit te geven aan andere projecten.

De Volkswagen Golf GTI en R, evenals de Scirocco R, de Peugeot GTI en de S3 en RS3 van Audi zijn fantastisch sturende auto's, maar geen van alle, zeker qua prijs/funverhouding, kunnen tippen aan de Renault Mégane RS. Van de nog te lanceren Opel Astra GTC OPC moet dat nog maar blijken. De laatste Focus RS kon dat wel, maar die is al een tijdje niet meer in ons midden en de nieuwe laat voorlopig dus nog even op zich wachten.

Huis-tuin-en-keuken
Hoewel het Ford weer voor de wind gaat, blijft het Amerikaanse bedrijf voorlopig voorrang geven aan hun doorsnee modellenprogramma. Het werk aan nieuwe, geavanceerde platforms en alternatieve, efficiëntere aandrijflijnen krijgt prioriteit. In de Focus Electric en nieuwe Kuga worden zoal de eerstvolgende moneymakers gezien. En ook van de plug-in hybride C-Max verwacht de fabrikant veel.

Focus ST
Het mag dan vooralsnog stil blijven rond de toekomstige Focus RS, volledig mank loopt Ford niet rond in de klasse van de hot hatch. Ze hebben de door een tweeliter turbomotor aangedreven Focus ST immers nog. Die treedt deze zomer aan met 250 pk aan de krukas.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model