Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus RS

Nieuws: Ford Focus RS

Motorupgrade voor Ford Focus RS

13.04.2010

Slechts 500 worden er van Ford Focus RS500 gebouwd. En het schijnt dat ze allen in mum van tijd waren uitverkocht. Honderden gegadigden teleurgesteld, maar Ford zegt nu: “Treur niet, want wij brengen binnenkort een officiële motorupgrade op de markt die de normale Focus RS naar gelijke hoogte brengt als de 350 pk sterke RS500”.

Het motorpakket voor de Ford Focus RS heet MP350 en is in samenwerking met Mountune, die in het verleden vaker garant stond voor heetgebakerde Ford's zoals bijvoorbeeld de Sierra RS500 Cosworth, ontwikkeld. Met de upgrade, MP350 genaamd, wordt het standaard 305 pk sterke 2.5 liter blok in de normale Focus RS getunend naar dezelfde 350 pk en 460 Nm als in de Focus RS500. De aanpassingen bestaan onder andere uit een grotere intercooler, een grotere luchtfilterbox, een uitlaatpijp met een grotere diameter, een verbeterde brandstofpomp en een betere softwarekalibratie. De MP350-kit is volledig door Ford goedgekeurd dus alle reguliere fabrieksgaranties blijven behouden.

Engelsen eerst
Ford Focus RSEr is geen volk in de wereld die zo zot is op de Focus RS als de Engelsen. Waarschijnlijk vandaar dat zij als eerste mogen profiteren van de MP350-motorupgrade. Andere Europese markten volgen in een later stadium en dit geldt ook voor de prijs en beschikbaarheid.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model