Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus RS Le Mans Classic

Nieuws: Ford Focus RS Le Mans Classic

Frans geluk: RS Le Mans Classic

22.06.2010

Wij kunnen maar geen genoeg krijgen van de briljante Ford Focus RS. Ook de Fransen niet en voor de gelegenheid ging Ford Frankrijk daarom graag nog een stap verder dan de RS500 met het uitbrengen van een vijftal Focus RS Le Mans Classic.

It's in the name. Le Mans Classic, een klassiekershow, staat zowel symbool voor de legendarische langeafstandsrace als het tonen van de roemrijke bolides die daar ooit wisten te zegevieren. Gedurende de jaren '60 was Ford met verschillende raceauto´s de gevierde fabrikant tijdens de 24 uren over Circuit la Sabre en de link tussen deze bolides en de vijftal Focus RS Le Mans Classic is dan ook snel gelegd.

Exclusief tintje
Ford FocusTechnisch is iedere Focus RS Le Mans Classic identiek aan de reguliere Focus RS met 305 pk en 440 Nm aan trekkracht. Natuurlijk hadden we graag gezien dat ze even krachtig waren als de RS500, maar aan de andere kant is deze met z'n vijfhonderd exemplaren lang niet zo exclusief als deze vijf edities. Geïnspireerd op de Ford Mk II, winnaar van de 1966-editie, is de zwarte Ford Focus RS met zilveren strepen. De rode met witte strepen bezielt de winnende Ford Mk IV van de 24 Uren van de Le Mans 1967 en de witte met rood/blauwe belijning is afgeleid van de Ford Mk IIB uit 1967. Dan zijn er nog de two-tone kleurige Focus Le Mans Classics. De blauwe/oranje vond inspiratie bij de Ford GT40 die Le Mans op z'n naam wist te schrijven in '68 en '69. De andere, de wit/blauwe, is als enige niet een knipoog naar een winnende GT40 maar naar de Ford Capri RS2600 welke in 1972 in de GT-klasse deelnam en won. In het interieur is ook een uniek element aangebracht en wel de speciale Recaro-stoelen voorzien van fraai leder en alcantara in diamantmotief. De lederen veiligheidsriemen en unieke Le Mans-details dragen verder bij aan de bijzondere ambiance. De vijf special editions worden volgend maand getoond tijdens Le Mans Classic. Na het evenement worden ze door Ford Frankrijk worden verkocht. Frans geluk noemen we dat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model