Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus Electric

Nieuws: Ford Focus Electric

Ford onthult elektrische Focus

11.01.2011

Eind 2011 staat bij Ford de elektrisch aangedreven Focus in de showrooms. Ondanks dat Ford nog maar weinig concrete details vrijgeeft belooft de fabrikant wel dat de auto zuiniger is dan een Chevrolet Volt en de helft zo snel is opgeladen als een Nissan Leaf.

Binnen nu en 2013 zal Ford maar liefst vijf elektrisch aangedreven auto´s op de markt brengen. De eerste kennen we al, dat is de Transit Connect EV. De zojuist onthulde Focus is weliswaar de tweede elektrische Ford, het is de eerste elektrische personenauto van de Amerikaanse fabrikant.

Zelfde looks
FocusAan de buitenzijde zien we amper verschillen ten opzichte van een Focus met een conventionele krachtbron. De voorbumper en grille zijn weliswaar iets anders vormgegeven, maar in grote lijnen is het een Focus als elke andere. Dus geen vreemde vormgeving zoals bijvoorbeeld een Nissan Leaf. Volgens Ford zijn ook het stuurgedrag en de handelbaarheid nauwelijks verschillend ten opzichte van een Focus met benzine- of dieselmotor.

Beperkte informatie
Qua techniek laat Ford nog amper iets los. Een lithium-ionaccusysteem zorgt voor de aandrijving van de elektromotor waarmee een topsnelheid van 136 km/h behaald kan worden. Over de actieradius doet Ford nog geen uitspraken. Wel laat Ford weten dat er drie tot vier uur nodig is om de accu´s volledig op te laden en dat is relatief kort. Diverse elektronische hulpsystemen doen er alles aan om de bestuurder zo efficiënt mogelijk te laten rijden. Zo wordt aan het einde van elke rit een scherm weergegeven met de afgelegde afstand, het aantal kilometers dat is gewonnen door regenererend remmen, het energieverbruik en de brandstof die is bespaard door elektrisch te rijden.

Wayne
Aan het einde van het jaar zal Ford de Focus Electric op de markt brengen. De auto wordt geproduceerd in Ford´s fabriek in Wayne (Michigan). Hopelijk zal Ford binnenkort meer details bekend maken want op dit moment is het nog niet meer of minder dan een aankondiging van een op stapel staand model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model