Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus ECOnetic

Nieuws: Ford Focus ECOnetic

Ford prijst Focus en langer 14%

04.04.2012

Ford heeft de specificaties en prijzen van de Focus 1.6 TDCi ECOnetic bekend gemaakt. Door de CO2-uitstoot met slechts 1 g/km te verminderen kunnen de Amerikanen de Focus een jaar langer met 14 procent bijtelling aanbieden.

Afgelopen jaar kondigde Ford met veel bombarie aan dat haar nieuwste Focus 1.6 TDCi ECOnetic een CO2-uitstoot van 89 g/km zou hebben. Dit betekende dat de auto tot 2013 in de 14% bijtellingscategorie viel, maar dat vond de fabrikant niet lang genoeg. Een laatste inspectie voor het lanceren van het productie was precies genoeg om nog 1 g/km te besparen waardoor de Focus niet alleen dit jaar, maar ook geheel 2013 op 14 procent bijtelling kan rekenen. Volgens Ford is de Focus ECOnetic zodoende de zuinigste auto in het C-segment (volledig elektrische auto's uitgezonderd) met een verbruik van maar 3,4 l/100 km.

Viercilinder
Voor de aandrijving zorgt een 1.6 liter turbodieselmotor met 105 pk. Ford sleutelde onder andere aan het injectiesysteem, koelsysteem en motormanagement en koppelde de viercilinder aan een handgeschakelde zesbak. Om het verbruik naar beneden te brengen wordt de Focus ECOnetic uitgerust met onder andere een start-stop-systeem, schakelindicator en aerodynamische aanpassingen aan het koetswerk.

Prijs
De Focus ECOnetic is verkrijgbaar als 5-deurs hatchback en Wagon. Voor de basisuitvoering Trend dient minimaal € 24.495,- te worden neergeteld, de Titanium-uitrusting staat vanaf € 26.795,- voor de deur. Voor de extra investering van ruim twee mille beschikt de bestuurder dan onder andere over Hill Start Assist, Dual Zone airconditioning en een luxer afgewerkt interieur. De Focus ECOnetic staat vanaf vandaag bij de dealer in de prijslijsten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model