Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus Econetic

Nieuws: Ford Focus Econetic

Focus Econetic met 14% bijtelling!

11.04.2011

Ford presenteert een wereldprimeur op de AutoRAI 2011: de nieuwe Focus Econetic. Niet alleen hebben we daarmee op onze eigen AutoRAI een wereldprimeur van formaat te pakken, maar bovendien is het aantrekkelijk nieuws in dit segment. De Focus is namelijk de eerste auto met 14% bijtelling in zijn klasse.

Ren echter niet meteen naar de dealer, want Ford stelt ons geduld wederom op de proef. De nieuwe Focus Econetic staat pas vanaf de eerste helft van 2012 bij de dealers. Het is te hopen dat er in september geen wijzigingen op de belastingplannen worden doorgevoerd, want met het huidige belastingklimaat valt de Focus Econetic vol in de subsidies. Er hoeft geen wegenbelasting en BPM te worden betaald en bovendien is het de eerste 14% dieselauto in dit belangrijke segment. Zelfs Volkswagen heeft met de Golf BlueMotion het nakijken. Tenminste, als die in de tussentijd niet al op een nog zuinigere Golf zitten te broeden. Ze hebben immers nog tot begin 2012 de tijd...

Voorlopige cijfers
Exacte specificaties wil Ford momenteel nog niet kwijt. Wat men ons wil laten weten is dat de Focus Econetic minder dan 3,5 l/100 km verbruikt en onder de 95 g/km CO2 uitstoot. Wat de 105 pk sterke 1.6 Duratorq TDCi-dieselmotor qua acceleratie en topsnelheid scoort is ons nog onbekend.

Econetic-technologie
Binnen de zuinige Focus zien we geen verschillen, afgezien van de boordcomputerOm deze fantastische cijfers te bereiken heeft de Focus Econetic dezelfde Econetic technologieën als de overige Focus modellen, zoals Ford Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter, Smart Regenerative Charging, Ford Eco Mode en een schakelindicator. De Focus Econetic onderscheidt zich echter van de overige Focus modellen met zijn unieke aërodynamicapakket, banden met een zeer lage rolweerstand en een gewijzigde eindoverbrenging van de handgeschakelde zesversnellingsbak.

Als hatchback en Wagon
De luchtstroom van de Focus is flink verbeterd door andere bumpers en spoilersDe nieuwe Ford Focus Econetic wordt in de eerste helft van 2012 in Nederland geïntroduceerd en is beschikbaar als vijfdeurs hatchback en Wagon. De definitieve specificaties en prijzen van de nieuwe Focus Econetic zullen voorafgaand aan de introductie in 2012 bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model