Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus Coupé

Nieuws: Ford Focus Coupé

‘Reïncarnatie Ford Capri in Detroit’

30.11.2010

Van de nieuwe Focus verschijnt geen conventionele 3-deurs meer. Ford maakt dit echter meer dan goed met de komst van een heuse Focus Coupé. Hij zou op de begin volgend jaar gehouden Detroit Motor Show staan en zomaar Capri kunnen gaan heten.

Ford houdt er een bijzondere marketingstrategie op na als het om de nieuwe Focus gaat. Nog voordat deze ook maar in productie is gegaan presenteert de fabrikant al te verwachten carrosserievarianten van de Focus. Ford bewaart niets tot laatste zo lijkt het. "Ons plan was altijd om de nieuwe Ford in de basis goed neer te zetten. Nu we dit hebben gedaan kunnen we beginnen met de spannende Focus-varianten", aldus Martin Smith, designchef van Ford. Na de 4- en 5-deurs Focus en de nagelnieuwe Focus Wagon zal Ford op de aankomende NAIAS in Detroit een 3-deurs coupé op basis van de Focus onthullen als antwoord op de Volkswagen Scirocco en Opel Astra GTC.

Gewoon 'Coupé'
CapriVoor Ford is het verleidelijk om de Focus Coupé te vernoemen naar de 'Capri'. De coupé is grotendeels gebaseerd op de Focus ST en zoals je op de hiernaast getoonde computerillustraties ziet zijn er ook weinig tot geen verwijzingen naar de legendarische coupé van weleer. De kans dat de roemrijke autonaam dan ook terugkeert is klein. "Het ook niet onze bedoeling geweest om een retroversie van de Capri te bouwen, al hoewel de ontwerpers van de Ford Focus Coupé bij de ontwikkeling wel posters van de Capri in hun tekenruimte hadden opgehangen", voegt Smith eraan toe.

Gewichtsreductie
We gaven het zonet al even aan: de Focus Coupé heeft als donorauto de nieuwe Focus ST en dat betekent een krachtige 250 pk sterke 2.0 liter Ecoboost-turbomotor onder de kap. In plaats van meer vermogen zoekt Ford naar wegen om de Focus Coupé lichter te maken dan de ST. Dit resulteert alsnog in een hoger prestatieniveau. Lichte materialen als aluminium en koolstofvezel zouden daarvoor bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden. Daarmee zou de Coupé meteen een stukje exclusiever uit de bus komen en zou dan weer eerder zijn ongetwijfeld hogere prijskaartje rechtvaardigen. Bron: AutoExpress.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model