Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus - Zakenauto van het Jaar

Nieuws: Ford Focus - Zakenauto van het Jaar

Ford Focus is Zakenauto van het Jaar

01.10.2012

De Ford Focus mag zich een jaar lang Zakenauto van het Jaar noemen. De Focus kreeg van de vakjury het hoogst aantal punten op alle technische en zakelijke criteria en scoorde tevens verdienstelijk op zaken als representativiteit, styling en rijeigenschappen.

Het is de tweede keer dat de Ford Focus de onder leaserijders zeer gewaardeerde titel 'Zakenauto van het Jaar' wint. Eerder deed hij dat al in 2007. Voor de huidige Focus is de prolongatie de zoveelste opsteker. Eerder werd het model namelijk al verkozen tot Trekauto van het Jaar 2012 en volgens de statistieken vanaf 2012 mag de Focus zich momenteel de best verkochte auto ter wereld noemen.

Waardering
De reden dat de Focus kersvers Zakenauto van het Jaar is geworden is volgens de jury doordat de auto goed scoort op kwaliteit en restwaarde. Op technisch gebied sleepte de Focus ook de nodige, belangrijke punten binnen. Zo wordt onder meer de Ecoboost-technologie van Ford gewaardeerd, met als vaandeldrager de 1.0 liter driecilinder natuurlijk. Maar ook het dealerkanaal en de klantenservice van Ford is naar tevredenheid.

AMbitie
Tot slot nog even de Fiat 500 en Citroën DS3. Ook deze auto's scoren hoog onder zakelijk ingestelde automobilisten maar konden het deze editie net niet winnen van de Focus. Ze werden respectievelijk tweede en derde. Het potentieel is desalniettemin aanwezig, net als bij de Peugeot 208. Die kreeg de AMbitie-prijs toegeschoven. De award voor aanstormend 'talent' op de zakelijke automarkt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model