Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Fiesta

Nieuws: Ford Fiesta

Prijzen Ford Fiesta Econetic

19.02.2009

Er zijn maar drie modellen op de Europese markt die minder dan 4,0 liter per 100 km verbruiken. De Ford Fiesta Econetic is daar één van. De auto neemt met 3,7 l/100 km genoegen. En dat is uitzonderlijk weinig.

Met slechts kleine aanpassingen zijn compacte auto's om te bouwen tot zuinigheidswondertjes. De Seat Ibiza Ecomotive en smart fortwo hdi verbruiken respectievelijk 3,7 en 3,4 l/100 km en behoren daarmee samen met de nieuwe Ford Fiesta Econetic tot de zuinigste auto's op de Europese markt.

Aanpassingen
Ford Fiesta EconeticOm de Fiesta om te bouwen tot een zuinigheidswonder werden diverse kleine aanpassingen gedaan. Allereerst werd de 1.6 liter TDCi dieselmotor aangepast om zo min mogelijk wrijving te hebben. Verder monteert Ford banden met een lage rolweerstand, is de eindoverbrenging van de transmissie verlengd en worden er speciale smeringen gebruikt. Om de aerodynamica te finetunen werd het onderstel verlaagd, de grille aangepast en zijn er speciale wieldoppen gemonteerd. De schakelindicator op het dashboard moet de bestuurder stimuleren zo efficiënt mogelijk te schakelen.

Verbruik en prestaties
Ford Fiesta EconeticAl deze inspanningen hebben geleid tot een verbruik van 3,7 l/100 km, ofwel 1 op 27. Wie veel lange afstanden rijdt moet zelfs 1 op 31 kunnen rijden. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 98 g/km. Samen met de eerder genoemde Ibiza (98 g/km) en fortwo (88 g/km) behoort de Fiesta daarmee ook nog eens tot de minst vervuilende dieselauto's in Europa. De prestaties zijn nog niets eens zo slecht. De 90 pk en 212 Nm sterke motor weet de Fiesta in 12,2 seconden naar 100 km/h te doen accelereren en de auto behaalt een topsnelheid van 178 km/h.

Prijzen
Ford Fiesta EconeticDankzij het lage brandstofverbruik hoeft er minder vaak getankt te worden, maar dat is niet het enige voordeel. Zo krijgt de Fiesta Econetic in ons land een A-label wat € 1.500,- BPM scheelt. En als kers op de taart valt de auto in de categorie van 20%-bijtelling. De prijzen van de Fiesta Econetic beginnen bij € 18.820,- voor de 3-deurs en € 19.420,- voor de 5-deurs. Vanaf dit voorjaar staat de auto bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model