Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Fiesta ST & Focus ST

Nieuws: Ford Fiesta ST & Focus ST

Fiesta ST en Focus ST met fabriekstuning

18.07.2013

Niet tevreden met het standaard vermogen van de nieuwe Ford Focus ST of Fiesta ST? Rijd even langs bij Mountune om dit te vermogen zonder de fabrieksgarantie te verliezen.

Mountune kietelt al jaren snelle Fords zonder dat daarbij de fabrieksgarantie vervalt. De laatste toevoegingen aan hun portfolio zijn de Fiesta ST en Focus ST. Dankzij aanpassingen aan het motormanagement en het vervangen van het inlaattraject door een betere aanzuigbuis en een speciaal luchtfilter levert de 1.6 liter Ecoboost geen 182 maar 215 pk. Het koppel zal stijgen van 290 naar 320 Nm en met dit extra vermogen duurt een sprint naar 100 km/h in de Fiesta ST nog maar 6,7 seconden, wat twee tiende sneller is dan het origineel. De extra trekkracht komt vooral tot uiting tijdens tussensprints, zegt Mountune. Die zouden beduidend vlugger wordt afgehandeld, maar ook de gasreactie zal sterk verbeterd zijn.

Focus ST
Dan de Focus ST. Die krijgt bovenop het fabrieksvermogen van 250 pk er 25 pk bij nadat Mountune met de ECU, het inlaatkanaal, de intercooler en het luchtfilterhuis bezig is geweest. Het maximumkoppel, dat met 360 Nm al aangenaam hoog lag, neemt toe tot 400 Nm en dat is niet eens zoveel lager dan de laatste Focus RS met geblazen 5-cilinder. Een stoplichtsprintje gaat de Focus ST met Mountune-tuning niet voor niets even goed af als de RS; in een snelle 5,9 seconden zit de spurt naar honderd erop.

Klaar terwijl u wacht
Voor het tunen van de Fiesta ST vraagt € 690,- en bij de Focus ST is dit € 1.470,-. Twee kopjes koffie en een gezellig babbel verder en je rijdt bij Mountune weg met meer pit onder je kont. De installatie laat namelijk slechts 90 minuten op zich wachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model