Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Fiesta RS

Nieuws: Ford Fiesta RS

Ford Fiesta RS komt wellicht toch?

09.01.2014

Toen wij met de Fiesta ST reden wist Ford ons volledig te overtuigen. Maar tegelijkertijd deed hij ons verlangen naar nog meer. Nu doen de geruchten over een Fiesta RS weer op en dus zijn wij er als de kippen bij.

Dat er een nieuwe Focus RS in het vat zit, is reeds zo goed als bevestigd aan de hand van onthullende spyshots. Maar rond de Fiesta RS blijft het angstvallig stil, terwijl de tijd daarvoor begint te dringen nu de auto die aan de basis van dat withete model moet staan op z’n laatste benen begint te lopen. De huidige Fiesta stamt immers al weer uit medio 2008 en heeft er al een behoorlijke ingrijpende facelift opzitten. Hoe lang wil Ford ons nog laten wachten op die Fiesta RS?!

Business case dwarsligger
Ford liet ons al eens in teleurstellende leegte achter door de in 2004 gepresenteerde Fiesta RS Concept nooit in productie te nemen. Het merk kan het eigenlijk niet maken dat opnieuw te doen. Zeker nu iedereen die ooit actief achter het stuurwiel van de jongste Fiesta ST heeft gezeten verslaafd is geraakt aan de manier waarop Ford rijplezier voorschotelt. Die RS moet en zal er dus komen!
Mocht dat alsnog gebeuren dan zal dat echter niet voor medio 2015 zijn heeft AutoExpress zich door welingelichte bronnen laten vertellen. Het Engelse automagazine schrijft dat met name de businesscase de definitieve stap naar de Fiesta RS dwars zit. Kennelijk is die nog steeds niet sluitend. Zodra dat wel is zal Ford onmiddellijk aan de slag gaan met de Fiesta RS die vermoedelijk een opgepompte 1.6 turbo met 230 pk en een sper op de vooras meekrijgt. Nu weten we het echt zeker: 'Maak haast, Ford!'

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model