Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford F-150 SVT Raptor

Nieuws: Ford F-150 SVT Raptor

575 pk in de Ford F-150 Raptor van Shelby

29.03.2013

Een pickup weet ons over het algemeen niet zo enthousiast te maken. Maar een Ford F-150 Raptor is van een heel ander kaliber. En als Shelby zich daar dan ook nog eens mee bemoeien gaat beginnen wij spontaan te glimlachen.

Hoewel we het beste met onze concullega's voor hebben, vragen we je normaliter ook niet expliciet te kijken naar hun werk. Maar voor deze ene keer maken we graag een uitzondering, simpelweg omdat er wellicht geen betere manier is om je vooraf te kunnen laten indenken hoe bruut de Shelby Raptor wel niet moet zijn. Bekijk de video onderaan dit artikel zodoende eerst en lees dan verder vanaf hier.

Blow me away!
Gezien? Denk je dan eens in wat 164 pk aan extra vermogen met de Ford F-150 SVT Raptor doet! Door er een gigantische supercharger op te schroeven steeg de totale output van de al niet misselijke 6.2 liter V8 van 411 naar maar liefst 575 pk. Dat is nog meer dan de Shelby GT500. Een top van 320 km/h kun je echter vergeten met de F-150 volgens de befaamde 'Shelby Style' zoals de legendarische Amerikaanse tuner het zelf graag noemt. De reusachtige en bonkige koets van de Raptor heeft de aerodynamica van een zeecontainer en daar weet Moeder Natuur flink weerstand tegen te geven.<br />De Shelby Raptor zal vooral enorm snel zijn op de korte baan en het onverharde. Daarvoor ging extra aandacht uit naar de afstemming van het 4x4-onderstel dat volgens de tuner nog beter reageert op commando's van de bestuurder die hoog, droog en stofvrij zit. Een 6-traps automaat staat in verbinding met alle vier de wielen, maar er is een manuele schakelmodus mocht de bestuurder de teugels zelf in handen willen nemen.

Honderd stuks
Voor de (motor)tuning vraagt Shelby in Amerika een meerprijs van $ 17.995,-. Een lieve som, maar toch vermoeden we dat dit voor menigeen de moeite van het investeren waard is, ook omdat er maar 100 stuks van geleverd worden. Een plaquette in het interieur, uiteraard met handtekening van geestelijk vader Caroll, zal eraan herinneren dat je met een gruwelijk monster te maken hebt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model