Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Ford Explorer America concept

Nieuws: Ford Explorer America concept

Voorzetje nieuwe Ford Explorer

07.01.2008

Ford presenteert in Detroit de Ford Explorer America concept. Met deze conceptcar geeft Ford een eerste publieke hint richting de compleet nieuwe Explorer. Bij de nieuwe SUV gooit Ford het over een andere boeg. De focus ligt op het besparen van gewicht en brandstofverbruik, maar wel met een passende uitstraling die we van de Amerikaanse SUV gewend zijn.

De afgelopen tien jaar was de Ford Explorer de best verkochte SUV in de Verenigde Staten. Met ruim 400.000 stuks per jaar kunnen we spreken van een overweldigend succes. Maar de tijden zijn ook in de Verenigde Staten veranderd. De kleinere SUV´s nemen meer en meer de overhand en ook de Amerikanen willen zuiniger en schoner rijden. Voor Ford lag de focus voor de nieuwe Explorer dan ook op het terugdringen van het brandstofverbruik. Grote winst is daarbij te behalen op het gebied van gewichtsbesparing in materiaalgebruik. Bovendien heeft het ladderframe plaats gemaakt voor een normale constructie waarbij de body en het frame één geheel zijn.

Brandstofbesparende motoren

Foto's: Nieuws Ford Explorer America conceptOnder de motorkap maken de grote 4.0 V6 en 4.6 V8 plaats voor brandstofbesparende vier- en zescilinder motoren. Het nieuwe instapmodel wordt de 2.0 liter GTDI viercilinder benzinemotor met directe brandstofinjectie en turbotechniek. De motor is met 275 pk niet alleen krachtiger dan het huidige instapmodel, maar tevens zuiniger. Naast deze viercilinder zien we ook een 3.5 V6 met 340 pk.

Zes personen

Foto's: Nieuws Ford Explorer America conceptHet interieur is zeer ruim en voorzien van ruimtebesparende technieken. De stoelen ´zweven´ aan de middentunnel en er is plaats voor maximaal zes personen. Opvallend is de grote schuifdeur aan de rechterzijde. Nooit eerder was er een SUV met een schuifdeur te zien. Het is dan ook maar de vraag of Ford dit in het productiemodel door zal voeren. Verder zien we een uitgebreid audio-/navigatiesysteem, een Bluetooth-carkit en de mogelijkheid om een iPod aan te sluiten.

Nieuw design

Foto's: Nieuws Ford Explorer America conceptFord heeft het design van de Explorer naar een nieuw plan getild. De dynamische styling moet een weerspiegeling zijn van zijn meer dynamische rijgedrag en het zuiniger karakter. Zo zien we onder meer een compleet nieuw front, fors uitgeklopte wielkasten en een robuuste achterzijde.

Voorproefje

Zoals gezegd geeft de Ford Explorer America concept ons een voorproefje van de nieuwe Explorer. Dat model debuteert volgend jaar en is vooralsnog enkel voorbehouden aan de Amerikaanse markt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model