Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Escape/Kuga

Nieuws: Ford Escape/Kuga

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

19.11.2015

Ford heeft aan de andere kant van de oceaan de gefacelifte Escape voorgesteld, in Europa bekend als de Kuga. Vooral het interieur profiteert van de wijzigingen.

Het prefacelift-model van de Escape annex Kuga had nog het front van de oudere Fords en dat is nu rechtgetrokken. De opgefriste neus met grotere grille ligt nu weer in lijn met de Mondeo en de Fiesta. Ook zijn de achterlichtunits aangepakt, evenals de wieldesigns. Verder kunnen de Amerikanen kiezen uit drie nieuwe exterieurkleuren en bekledingstoffen.

Rustiger interieur
Binnenin bestaan de wijzingen zoal uit een nieuw stuurwiel en een hertekende middentunnel waarbij de versnellings- of transmissiepook nu minder plaats inneemt. Bovenin het dashboard prijkt een nieuw en groter display ten behoeve van het SYNC 3-infotainmentsysteem. Ook het knoppencluster eromheen is aangepast, waardoor het geheel rustiger oogt. Iets dat Ford – na kritieken vanuit de markt – eerder al deed bij de Focus.

Motoren
Motorisch liep de Escape ietwat achter op de Europese Kuga, maar nu kan er in het thuisland ook gekozen worden voor de 1.5 liter Ecoboost. Deze viercilinderturbo vervangt daar de oude 1.6 en levert 180 pk. Verder hebben de Amerikanen de optie voor een 2.0 liter Ecoboost met 245 pk en een atmosferische 2.5 liter met 170 pk. Twee benzinemotoren die in Europa niet beschikbaar zijn en ook niet zal gebeuren. Maar om dat uit te sluiten moeten we de Europese specificaties afwachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model