Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Edge

Nieuws: Ford Edge

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

16.01.2018

Ford heeft haar C-segment SUV, de Edge, aan een verjongingskuur onderworpen. Leukste nieuwsfeit is dat het sinds een jaar ook in Europa verkrijgbare model voortaan ook als snelle ST verkrijgbaar zal zijn.

Of de Edge ST ook naar Nederland komt, kan Ford nog niet zeggen. Het is te hopen, want de spoeling snelle SUV's is al zo dun. Bovendien beschikt de Edge ST over veelbelovende specificaties en heeft Ford reeds een ijzersterke reputatie op het gebied van sportiviteit.Kom dus maar op met die 340 pk sterke V6 met dubbele turbo's. Het koppel van het 2.7 liter grote motorblok reikt tot 515 Nm. Puike waardes, en hoewel sprintcijfers niet bekend zijn, verwachten met zoveel vermogen tot zeker een 0-100 km/h-acceleratie in minder dan 6 seconden. En ook die 250 km/h moet geen probleem vormen. Een 8-traps automaat en 4x4-aandrijving (à la Focus RS?) is overigens standaard op de ST-uitvoering.

Facelift
Tegelijk met de introductie van de ST heeft Ford enkele visuele vernieuwingen aan de Edge doorgevoerd. Zo is het front breed getrokken met hertekende bumpers en een gewijzigde indeling van de koplampen die tevens voortaan over full LED beschikken. De grille is ook herontworpen en prominenter aanwezig, evenals de motorkap. Aan de achterzijde vallen vooral de gewijzigde achterlichten op, al is de achterbumper ook aangepakt.Motorisch houdt de gefacelifte Edge het bij de vertrouwde 2.0 liter Ecoboost. Wel is die 5 pk krachtiger geworden en koppelt Ford het blok nu aan een 8-traps automaat in plaats van een 6-traps. Het brandstofverbruik zou hierdoor aanzienlijk gunstiger uitvallen.
Over de 2.0 liter TDCi-diesel, waarmee de Edge in Nederland wordt geleverd, zijn geen uitspraken gedaan tot dusver. Mogelijk gebeurt dat nog als de auto volgende week debuteert op de Detroit Motor Show.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model