Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford EcoSport

Nieuws: Ford EcoSport

Ford presenteert EcoSport alias Fiesta SUV

05.01.2012

Op de Delhi Auto Show heeft Ford de EcoSport onthuld. De kleine crossover van Ford is uiteraard volgens het One Ford principe ontwikkeld en mag dan initieel zijn ontwikkeld voor Azië en Zuid-Amerika, een komst naar Europa lijkt ons meer dan realistisch.

Bij Ford hebben ze niet stilgezeten. Autojaar 2012 wordt voor hen een drukke. De nieuwe Kuga en de B-Max worden verwacht en vermoedelijk ook de fonkelnieuwe Mondeo. Vooraf aan deze nieuwslawine uit Detroit echter eerst nog deze EcoSport. Een model(naam) dat al langere tijd bekend is in Zuid-Amerika, en voor de consument daar dus ook een nieuwe generatie vormt, maar voor Europa en diverse andere markten nieuw is. Bij ons vormt de EcoSport een uitbreiding op de Fiesta-familie.

3-cilinder Ecoboost
Ford EcoSportDat Ford de Auto Expo in New Delhi heeft gekozen is niet zonder reden. Het merk wil meer voet aan de grond krijgen in India en Centraal-Azië en wil met deze debuutlocatie het signaal afgeven dat het vertrouwen heeft in deze (sterk groeiende) automarkten. Wat technische innovaties betreft behandelt Ford de Indische bevolking dan ook als ieder andere van de in totaal honderd waaraan de EcoSport wordt aangeboden. Onder de kap namelijk de moderne, efficiënte éénliter 3-cilinder met variabele kleptiming en directe inspuiting. In de Ford EcoSport is het blokje goed voor 120 pk en 170 Nm. De trekkracht is beschikbaar tussen 1.300 en 4.500 tpm. De CO2-uitstoot ligt lager dan 140 g/km.

Evos Concept
Designtechnisch is de EcoSport sterk gerelateerd aan de toekomstige Kuga die in Amerika al onthuld is als Escape. De mix bestaat uit ovale en ronde vormen in combinatie met scherpe hoeken en vouwen. De compacte SUV ontleent diverse trekjes van de Evos Concept, de gevleugelde conceptcar van Ford op de afgelopen IAA en waarover de fabrikant heeft gezegd dat deze studie visueel de basis vormt van toekomstige Fords. Daar is dus niets aan gelogen. Stoer detail is het reservewiel achterop. Hiermee wil Ford de avontuurlijke inborst van de EcoSport benadrukken. Of 4x4-aandrijving mogelijk is is onduidelijk. Echter afgaande op de keur bij de vorige generatie en het feit dat de wegen in Zuid-Amerika en Azië niet overal even strak geplaveid zijn geeft het antwoord hier eigenlijk al op.

Lancering?
De EcoSport is volledig ontworpen en ontwikkeld in het Ford Design Center in Camaçari, Brazilië. De bouw vindt ook in dat land plaats. Vanaf daaruit wordt de EcoSport verscheept naar Europa en andere werelddelen. Wanneer dit gebeurt is nog onbekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model