Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford C-Max

Nieuws: Ford C-Max

Ford prijst (Grand) C-Max met 1.0 EcoBoost

09.10.2012

De geroemde 1.0 EcoBoost-motor verspreidt zich rap over het Ford-gamma. Na de Focus, B-Max en Fiesta is het nu de beurt aan de C-Max. Dit betekent dat je met 20% bijtelling voor deze MPV niet meer terug hoeft te vallen op een diesel.

In het hart van Ford's MPV-programma staan de C-Max en Grand C-Max, groter dan de B-Max en kleiner dan de S-Max en Galaxy. Je kon er dan ook op wachten totdat dit model ook zou worden uitgerust met de 1.0 liter EcoBoost. Deze kleine driecilinder heeft al vele prijzen in de wacht weten te slepen en moet straks zijn weg hebben gevonden naar bijna het complete Ford-gamma. Net zoals in de Focus kan de (Grand) C-Max rekenen op twee varianten (100 of 125 pk). Qua verbruik belooft Ford een gemiddelde van 5,1 l/100 km voor de C-Max en 5,2 l/100 km voor 7-zits Grand C-Max. Gecombineerd met een CO2-uitstoot van respectievelijk 117 en 119 g/km betekent dit in ieder geval tot eind 2013 een bijtellingspercentage van 20% bij zakelijk gebruik.

Prijzen
De 100 pk EcoBoost vormt meteen de nieuwe instapper voor de C-Max. Deze staat namelijk in de prijslijst vanaf € 21.700,- (€ 24.085,- voor de Grand C-Max) en is uitsluitend te bestellen in de Ambiente-uitvoering. Standaard op dit model is onder meer ABS, radio-/CD-speler, elektrische buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.
Kies je voor de 125 pk-versie, dan zijn de Trend of Titanium de verplichte uitrustingniveaus. De eerstgenoemde staat in de prijslijst vanaf € 25.050,- (€ 26.335 voor Grand C-Max) terwijl voor de C-Max 1.0 Ecoboost Titanium minimaal € 26.800,- (€ 28.085 voor Grand C-Max) moet worden overgemaakt. Kies je voor de Trend, dan krijg je bovenop de uitrusting van de Ambiente ook cruise control, airconditioning, mistlampen vóór en een met leder afgewerkt stuur. Keuze voor Titanium voegt daar onder andere een regensensor, 16 inch lichtmetaal, dual zone climate control en Bluetooth-verbinding aan toe. Het nieuwe Ford SYNC-multimediasysteem is verkrijgbaar met het Champions Pack dat in de prijslijst staat voor € 995,-.

Lease
Speciaal voor leaserijders brengt Ford de C-Max ECOnetic uit met de EcoBoost-motor. Deze modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar met de 125 pk-sterke driecilinder en staan voor respectievelijk de Trend- en Titanium-uitvoering vanaf € 23.200,- (€ 23.895,- voor Grand C-Max) en € 25.450,- (€ 25.985,- voor Grand C-Max) in de brochure. De ECOnectic Trend is bovenop de standaarduitrusting voorzien van het SYNC-systeem, parkeersensoren achter, 16 inch lichtmetaal en een rijker afgewerkte middenconsole. Leaserijders die kiezen voor de Titanium-variant kunnen bovendien rekenen op Ford Keyless Entry, een Sony geluidsinstallatie en 17 inch lichtmetaal.

De Ford C-Max met 1.0 EcoBoost staat vanaf heden in de showroom.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model