Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford C-Max Hybrid

Nieuws: Ford C-Max Hybrid

Ford presenteert C-Max hybrides

11.01.2011

Met de Ford C-Max Energi en C-Max Hybrid vervolgt Ford haar elektrische offensief. De C-Max Energi is een plug-in hybrid terwijl de C-Max Hybrid een conventionele hybride is. Beide modellen staan in 2012 bij de Amerikaanse dealers en in 2013 in Europa in de showrooms.

Nog geen week geleden schreven we al dat Ford een waar offensief gepland heeft als het gaat om elektrische auto´s. De Focus Electric is daarvan een concrete voorbode. Tijdens de NAIAS in Detroit viert die Focus Electric zijn werelddebuut en wordt het model geflankeerd door deze C-Max Energi en C-Max Hybrid.

Lithium-ion
C-MaxBeide modellen maken gebruik van de moderne lithium-ion accu´s die bij Ford in Michigan zijn ontwikkeld en ook worden gebouwd. Veel details laat Ford echter nog niet los. Wat we weten is dat de C-Max Hybrid een conventionele full-hybrid is die gebruik maakt van zowel een elektromotor als een benzinemotor en daarmee ook volledig elektrisch kan rijden. De C-Max Energi heeft als grootste verschil dat dit een plug-in hybrid is en dus ook met een stekker is bij te laden. Hierdoor is de actieradius van de elektromotor een stuk groter.

2013 in Europa

Uitspraken over het verbruik, de prestaties of de actieradius doet Ford niet. Ja, men laat weten dat de C-Max Hybrid zuiniger is dan de Fusion Hybrid (5,7 l/100 km), maar daar blijft het ook bij. We zullen vermoedelijk nog even geduld moeten hebben voor meer details want de auto´s staan ook pas eind 2012 bij de Amerikaanse dealers en in 2013 in de Europese showrooms.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model