Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford B-Max

Nieuws: Ford B-Max

Ford B-Max: schoonste jongentje van de klas

13.02.2012

Stap voor stap geeft Ford informatie vrij over de nieuwe B-Max. Deze keer zijn de verbruikcijfers aan de beurt en wat blijkt? De B-Max is het schoonste jongentje van de klas.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe B-Max wilden we geavanceerde technologie inzetten om het segment opnieuw te definiëren - en onderdeel daarvan is dat we het laagste brandstofverbruik leveren,” vertelt Barb Samardzich, Vice President, Product Development bij Ford Europa. Het resultaat mag er wezen want de 120 pk sterke 1.0 liter EcoBoost benzinemotor heeft een CO2-uitstoot van 114 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 l/ 100km. Spieken we snel bij de concurrentie dan blijven deze in het gunstigste geval steken op een uitstoot van 134 g/km en een brandstofverbruik van 5,7 l/100 km. Ook de dieselvariant behoort tot de energiezuinigste in zijn segment. De 95 pk sterke 1.6 liter TDCi heeft een CO2-uitstoot van 104 g/km bij een gemiddeld verbruik van 4.0 l/100 km.

Start-Stop
Mede verantwoordelijk voor de lage waardes zijn het Auto-Start-Stop, de Ford Eco Mode die bestuurders middels een informatiesysteem zuiniger leert rijden, de schakelindicator en Smart Regenerative Charging. De nieuwe B-Max maakt volgende maand zijn debuut op de Autosalon van Genève en is later dit jaar verkrijgbaar in Europa.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model