Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford 1.5 EcoBoost

Nieuws: Ford 1.5 EcoBoost

Ford EcoBoost ook met 1.5 liter

12.04.2013

Naast de bestaande 1.0 en 1.6 liter EcoBoost-motoren zal Ford eind deze maand ook een compacte 1.5 liter EcoBoost aan het gamma toevoegen. De nieuwe Mondeo is het eerste model met de krachtbron.

Volgens Ford zal de nieuwe motor hetzelfde vermogen en koppel krijgen als de iets grotere 1.6 EcoBoost, die in twee varianten verkrijgbaar is. Naar verwachting zal de 1.5 EcoBoost maximaal 20% minder verbruik en uitstoot genereren door toevoeging van technologieën als turbocharging, variabele kleptiming en directe brandstofinjectie. Technieken die ook al te vinden waren in de 1.0 EcoBoost, die vorig jaar nog uitgeroepen werd tot 'International Engine of the Year'.

Mondeo
De nieuwe motor wordt eerst in China in de gloednieuwe Ford Mondeo geïntroduceerd. Later deze maand beleeft de motor zijn werelddebuut op de Shanghai Auto Show 2013. Dit jaar wordt de motor ook in Noord-Amerika in de Fusion en later in Europa in de Mondeo toegepast.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model