Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fisker EMotion komt op 17 augustus

Nieuws: Fisker EMotion komt op 17 augustus

Dit is het echte gezicht van de Fisker EMotion

13.06.2017

Henrik Fisker heeft weer wat meer details over de nieuwe Fisker EMotion vrijgegeven. De ontwerper en initiatiefnemer deelde onder andere twee nieuwe foto's via social media.

De EMotion is in meerdere opzichten een baanbrekende auto. Zo is hij elektrisch en wordt er gebruik gemaakt van verbeterde accu-technologie op basis van NMC li-ion. De energie-dichtheid van de accu's is volgens Fisker zelfs de hoogste ter wereld.

Snellader
Kortom: de accu's houden dezelfde maat, maar presteren beter. Dat resulteert in een elektrische range van 640 kilometer. Ook interessant: dankzij de snellaadtechnologie van Fisker kun je de accu binnen negen minuten een flinke boost geven, zodat je nooit lang stil hoeft te staan.

Lidar
Daarnaast experimenteert Fisker ook met autonoom rijden. De EMotion is voorzien van een Lidar-sensor om de omgeving te kunnen scannen. De fabrikant heeft echter nog niet laten weten wat we op dit gebied precies kunnen verwachten.

17 augustus
Fisker benadrukte verder dat de lancering van de EMotion nog steeds gepland staat voor 17 augustus. In de tussentijd deelt hij wel alvast een aantal nieuwe afbeeldingen, zodat we een beter idee krijgen van het productiemodel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model