Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat

Nieuws: Fiat

Fiat neemt afscheid van de Punto en investeert 9 miljard

13.12.2013

De auto-industrie heeft het de jaren niet bepaald makkelijk gehad en dat geldt op dit moment nog steeds voor enkele merken. Fiat bijvoorbeeld, dat zijn verkopen tussen 2009 en 2012 met een derde zag kelderen. Tijd voor een frisse wind binnen het concern, waardoor er afscheid wordt genomen van de Fiat Punt en er maar liefst 9 miljard wordt geïnvesteerd.

De Italianen weten nog maar mondjesmaat auto’s af te zetten, mede doordat er slechts sporadisch nieuwe modellen op de markt komen. De 500 en de Panda worden nog wel verkocht, maar ook die verkopen lopen op zijn retour. Het gaat zelfs zo miserabel dat het bedrijf op dit moment jaarlijks een slordige 1 miljard euro ziet verdampen. Op de huidige voet verder kan dus niet langer.

Kapitaalinjectie
Dat weet ook Fiat-topman Sergio Marchionne die volgens persbureau Bloomberg met een nieuw investeringsplan op de proppen komt. Met een kapitaalinjectie van 9 miljard euro gaat het leveringsprogramma van de Fiat Group drastisch op de schop, met voor Fiat twee nieuwe modellijnen. Enerzijds komt er een productlijn voor de minder kapitaalkrachtige consument, op basis van de Fiat Panda. Daarnaast zullen nieuwe trendy modellen vanaf dan onder de noemer ‘500’ komen te vallen.

Geen Punto
Er gaan sterke geruchten de ronde dat daarmee een einde komt aan de levering van de Fiat Punto, het model waar het merk toch veel aan te danken heeft gehad. Vanaf dan moet Alfa Romeo de kar voor middenklassers en SUV’s gaan trekken, terwijl Maserati blijft zorgdragen voor de luxere en exclusieve modellen. Het nieuwe productoffensief zal binnen nu en drie jaar gerealiseerd moeten zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model