Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat Tipo

Nieuws: Fiat Tipo

Fiat Aegea als Tipo naar Nederland

13.10.2015

Eerder dit jaar trok Fiat in Turkije het doek van de Aegea, een compacte sedan à la Skoda Rapid. Al snel werd de link gelegd naar de opvolger van de langverwachte Bravo. Dat kan alsnog, maar eerst zullen wij de Aegea leren kennen als Tipo.

Na de Giulia voor Alfa Romeo stoft de Fiat Groep opnieuw een oude bekende naam af voor hergebruik. In de jaren '80 en '90 plakte het Italiaanse merk immers ook al de naam Tipo op éen van haar modellen. Destijds enkel op een hatchback in het C-segment.

Drie carrosserievarianten
Ook de nieuwe Tipo valt in het C-segment, hetzij dat het model qua formaat een slag groter is dan de Tipo destijds. Hoe dan ook, de nieuwe Tipo komt er eerst als sedan en vervolgens nog als stationwagen en hatchback (die mogelijk alsnog de Bravo-naam doet terugkeren), aldus Fiat.

Evenveel benzines als diesels
Het aanbod van motoren wil Fiat overzichtelijk houden: twee Multijet II-turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens lopen uiteen van 95 t/m 120 pk.De bouw en vindt plaats in Turkije en zo ook (deels) de ontwikkeling. Fiat's R&D-faciliteit in Tofaş hielp daaraan mee. Maar het design is 100% Italiaans dankzij FCA Italy. Rijden kan in de loop van volgend voorjaar. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model