Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat PUR-O2

Nieuws: Fiat PUR-O2

Milieubewuste PUR-O2 modellen

02.10.2008

Fiat geeft gehoor aan het verbeteren van het milieu met haar eigen milieulabel PUR-O2. Onder deze noemer zullen de Italianen meteen na de officiële presentatie in Parijs een aantal modellen op de markt brengen die zuiniger en schoner zijn. Er wordt afgetrapt met de Fiat 500, Croma en Bravo PUR-O2. Op termijn volgen er meerdere PUR-O2 modellen.

Op de tentoonstelling van Fiat in Parijs staat onder andere de Fiat 500 PUR-O2 met 1.2 liter benzinemotor. Door tal van aanpassingen zoals een start/stop-functie van Bosch en speciale maatregelen als lage weerstandbanden, vloeistoffen met lagere viscositeit en een verbeterde aerodynamica is het verbruik met enkele procenten gereduceerd. De CO2-emissie bedraagt hierdoor slechts 115 gr/km. Dat is behoorlijk schoon, maar in Nederland levert dat nog steeds geen belastingvoordeel op. De motor is gekoppeld aan een Duallogic gerobotiseerde versnellingsbak waarbij de versnellingsbakverhouding zijn aangepast.

Bravo en Croma PUR-O2
FiatNaast de PUR-O2 variant van de 500 wordt ook de Croma en Bravo PUR-O2 in Parijs gepresenteerd. Deze bevatten respectievelijk een 1.9 liter en 1.6 liter Multijet-motor. Door soortgelijke aanpassingen bij deze modellen uit te voeren als bij de Fiat 500 PUR-O2 is er tevens een verlaging van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot mogelijk gemaakt.

November 2008
Zoals gezegd zal Fiat eerst deze drie PUR-O2 modellen presenteren. Vanaf november aanstaande staan deze modellen al in de showroom. Op termijn volgen er meerdere PUR-O2 varianten. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model