Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat Punto

Nieuws: Fiat Punto

Fiat Punto weer 14% en flink in prijs verlaagd

22.01.2014

Fiat heeft de Punto eens aan een technische inspectie onderworpen en besloot dat de CO2-uitstoot van het model best een tandje terug kan worden geschroefd. Als gevolg daarvan valt de Italiaan weer in de 14-bijtellingscategorie en daarbij is ‘ie tevens sterk in prijs verlaagd.

De Punto, die naar verluid binnenkort aftaait, is er voortaan vanaf € 11.495,-. En dat is volgens Fiat Nederland een prijsverlaging van € 2.500,-. De versie met 1.3 Multijet 80 onder de kap is zelfs met € 3.600,- in prijs gedaald en kost nu € 13.195,-. Extra aantrekkelijk voor de zakelijke rijder is dat deze diesel weer in aanmerking komt voor 14%. Als gevolg van een voldoende lage uitstoot moeten kopers echter wel genoegen nemen met minder vermogen van 80 pk ten opzichte van 86 pk voorheen. Ook enkele ‘ aerodynamische aanpassingen’ hebben eraan bijgedragen dat de dieselende Punto schoner is geworden.

Benzine juist krachtiger
Ook goed voor 14% bijtelling, maar juist krachtiger geworden is de Punto TwinAir Turbo. Fiat heeft de 900 cc tweecilinder opgevoerd van 85 naar 100 pk en wist desondanks de uitstoot ervan naar beneden te brengen. Fiat Nederland is hiermee zelfs zo in zo’n nopjes dat de 85 pk-versie meteen uit de prijslijsten is geschrapt.

Airco nu standaard
Bovenop de forse prijsverlaging voegt de importeur ook nog airco toe aan de standaarduitrusting. Daarnaast introduceert het merk de Punto Street, een nieuw model die de Edizione Cool-uitvoering vervangt en diens standaarduitrusting uitbreidt met het Blue&Me-communicatiesysteem en TomTom-voorbereiding. Ook is de Punto Street te herkennen aan de 15 inch lichtmetalen velgen, de dakspoiler en de zij-skirts. De prijs ervan begint bij € 11.995,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model