Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat Panda Natural Power

Nieuws: Fiat Panda Natural Power

Op aardgas: Fiat Panda Natural Power

18.09.2012

Met een lagere CO2-uitstoot en zeer lage fijnstof uitstoot is aardgas een schone, maar weinig geprezen brandstof. Fiat focust zich hier echter al jaren op en presenteert ook van de nieuwe Panda een zogenaamde Natural Power variant.

Aardgas moet je niet verwarren met autogas (LPG). Het is een veelgemaakte fout. Het verschil tussen aardgas en autogas is dat LPG een restproduct is van olieraffinage terwijl aardgas (CNG) uit de grond komt. Het valt te vergelijken met het gas waar we thuis op koken of onze CV op stoken. Maar het wordt ook dikwijls gewonnen uit de verbranding van GFT-afval. Aardgas is volgens velen de schoonste fossiele brandstof van dit moment. En het is nog goedkoop ook, want wie de prijzen van aardgas vergelijkt met die van diesel en benzine zal al snel concluderen dat het per gereden kilometer een stuk voordeliger is. Alleen maar voordelen dus!

Natural Power
Fiat gelooft in aardgas en presenteert dan ook wederom een Panda Natural Power. Die wordt aangedreven door de inmiddels welbekende TwinAir 2-cilinder turbomotor die in dit geval 80 pk ontwikkelt. Fiat claimt een CO2-uitstoot van 86 g/km en dat betekent behalve vrijstelling van wegenbelasting ook een bijtelling van 14%. Ruimte innemen doen de aardgastanks niet, die zijn door Fiat vakkundig onder de auto gemonteerd en als reserve is bovendien de gewone benzinetank nog beschikbaar. Dat moet ook wel, want aardgas is niet overal te tanken en dat zorgt voor de grootste belemmering bij het kopen van een dergelijke auto. In Nederland zijn tachtig aardgastankstations beschikbaar en daarmee moet je goed plannen waar je tankt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model