Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat Panda 4x4

Nieuws: Fiat Panda 4x4

Cool! Fiat Panda Monster Truck

13.12.2012

Dit is de Fiat Panda Monster Truck. Tja, dat krijg je, Fiat, als je fantasierijke techneuten de vrije loop laat. De monsterlijke Panda 4x4 krijgt zowaar de gelegenheid zijn kunsten te tonen, en wel in een binnenkort te lanceren televisiecommercial.

De pay-off van Fiat's nieuwe reclamespot luidt: New Panda, extremely Panda. De commercial zal vanaf begin 2013 worden uitgezonden en zal het (korte) verhaal vertellen van vier vrienden die erop uittrekken richting de bergen. In een Fiat Panda uiteraard. Eenmaal in de buurt van de bestemming transformeert de eens zo schattige Panda 4x4 naar deze monster truck, maar de bestuurder heeft daarvan niets in de gaten en stapt zonder beter weten spontaan uit de auto, met een flinke smakkerd in de sneeuw tot gevolg.

Jeep als co-starring
Fiat kwam op het idee van de Panda Monster Truck naar aanleiding van de bekende Transformers-films over auto's die kunnen veranderen in gigantische robots en vice versa. De Italiaanse fabrikant vond het een leuk idee om zo de terreincapaciteiten van de nieuwe Panda 4x4 te benadrukken. Co-starring in het verhaal is Fiat's partner Jeep. De rijtechniek van de Panda Monster Truck is namelijk afkomstig van de Jeep CJ7-4200. Slechts twee weken duurde het om de auto te bouwen. Leuke weetjes zijn dat de banden maar liefst 150 centimeter in diameter zijn en wel 50 centimeter meten in de breedte. De totale hoogte van de Panda Monster Truck bedraagt een kloeke 3,90 meter. Ook de totale breedte mag er zijn met 2,50 meter. De grootste technische klus om te klaren was dan ook het passend maken van de stuurinrichting, de versnellingsbak, koppeling en de remmerij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model