Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Fiat Grande Punto

Nieuws: Fiat Grande Punto

Grande Punto op aardgas (CNG)

23.10.2008

Met de Grande Punto Natural Power lanceert Fiat haar derde aardgasauto. Naast de Panda en Doblo versterkt Fiat hiermee haar aanbod aanzienlijk. Dankzij de minimale uitstoot van 115 g/km krijgt de Grande Punto Natural Power van de overheid het groenste A-milieulabel.

Het gebruik van aardgas kent vele voordelen. Zo verlaagt het de uitstoot van CO2 met zo'n 25% en de emissie van fijnstof is nagenoeg nihil. Daarnaast is rijden op aardgas relatief goedkoop. Een volle tank aardgas kost - in het geval van de Grande Punto - zo'n € 10,-. Daarmee kan 275 km worden gereden. Een vergelijkbaar aantal kilometers met een benzine-Punto zal zo'n € 25,- kosten. De voordelen pleiten dus voor aardgas, maar de infrastructuur is er nog niet klaar voor. Jammer, want Nederland beschikt over een enorm aardgasnetwerk. De overheid heeft dan ook aangegeven voor 2012 zo'n 250 aardgasstations te hebben geopend.

Aardgas en benzine
Fiat Grande PuntoReden genoeg dus voor fabrikanten om aardgasauto's te presenteren. Naast Mercedes, Opel en Volkswagen is Fiat echter de enige fabrikant die in Nederland aardgasauto's levert. Naast de Panda en Doblo levert Fiat dus vanaf heden ook een Grande Punto Natural Power. De auto wordt aangedreven door een 1.4 8V Fire motor die zowel aardgas (CNG) als benzine kan verwerken. De twee CNG-tanks zijn weggewerkt in een tunnel (18 liter) in het midden van de auto en bij de bagageruimte (66 liter). De bagageruimte wordt hierdoor wel verkleind van 268 naar 200 liter. De actieradius van een volle tank CNG bedraagt 275 km. Wie echter ook 45 liter benzine tankt kan nog eens 650 km verder komen. De Fiat Grande Punto Natural Power (met A-label) is er vanaf € 15.895,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model