Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Exclusieve Aston Martin DBR1 moet 20 miljoen opleveren

Nieuws: Exclusieve Aston Martin DBR1 moet 20 miljoen opleveren

Exclusieve Aston Martin DBR1 moet 20 miljoen opleveren

27.06.2017

Aston Martin heeft de afgelopen eeuw tientallen gewilde sportwagens en race-auto's gebouwd, maar wat is nu eigenlijk de mooiste? Veilinghuis RM Sotheby's geeft het antwoord: de DBR1 uit 1956.

Het is niet geheel toevallig dat juist deze bolide geveild zal worden tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance. Het gaat om het eerste exemplaar ooit, terwijl er in totaal vijf gebouwd zijn. Met een van deze vijf auto's won Aston Martin in 1959 de 24 uur van Le Mans. DBR1 #1 won in datzelfde jaar de 1000 km van de Nürburgring met Sir Stirling Moss, waarmee het team de titel in het World Sportscar Championship veilig stelde.

Most Elegant Sports Car
Het fabrieksteam verkocht de DBR1 vervolgens aan een aantal privé-eigenaren. In 2001 hoorden we voor het laatst iets over dit exemplaar, want toen werd-ie op Pebble Beach uitgeroepen tot Most Elegant Sports Car. Daar kocht de huidige eigenaar 'm, om de auto 16 jaar later weer te koop te zetten.

20 miljoen
Het is voor het eerst dat er een DBR1 aangeboden wordt op een publieke veilig. RM Sotheby's rekent op een opbrengst van meer dan 20 miljoen dollar, dus de inzet is hoog. Dat zou het in één klap de duurste Aston Martin én de duurste Britse auto ooit maken.

Andere veilingtoppers
Heb je iets minder te besteden: naast de DBR1 kun je ook een Aston Martin Ulster Competition Sports (2,5 miljoen dollar) of een DB4GT (7 miljoen dollar) op de kop tikken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model