Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat Freemont

Nieuws: Fiat Freemont

Journey wordt Fiat Freemont

31.12.2010

De eerste tekenen van de Chrysler- en Fiat-groep worden binnenkort duidelijk zichtbaar met de Fiat Freemont. Het Italiaanse merk gebruikt voor de MPV namelijk de Dodge Journey als basis.

Fiat-baas Sergio Marchionne is druk bezig met de Chrysler- en Fiat-groep met elkaar te versmelten. Dat betekent onder meer dat het merk Dodge zich terugtrekt van het Europese continent en dat beide partijen onderling auto's en platformen met elkaar zullen gaan uitwisselen. Zo zal Chrysler enkele donormodellen ter beschikking stellen om het gamma van Lancia te reanimeren en zal Dodge de basis leveren voor enkele nieuwe Fiats.

Fiat Journey
De Journey vinden we vanaf volgend jaar als Freemont bij de Fiat dealer. En door een eigenaardige kronkel heeft die in eerste instantie een 2.2 liter dieselmotor van Mercedes (de vorige partner van Chrysler) onder de kap. De Fiat Freemont debuteert in maart op de Autosalon van Genève, met hooguit enkele cosmetische wijzigingen ten opzichte van de Journey. Ook de Dodge Caliber verkleedt zich volgend jaar als Fiat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model