Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat-Chrysler

Nieuws: Fiat-Chrysler

Fiat koopt ook resterend belang van Chrysler

02.01.2014

Het is Fiat gelukt ook de overige 41,5% van Amerikaanse autobouwer Chrysler op te kopen. Waar eerst de VEBA nog roet in het eten leek te gooien, vanwege bezwaren omtrent Chrysler’s pensioenfondsen, zijn beide partijen het uiteindelijk toch eens geworden.

Fiat was al voor 58,5% eigenaar en met het overnemen van de resterende 41,5% van VEBA (Voluntary Employees Beneficiary Association) krijgt de Italiaanse fabrikant de volle zeggenschap over Chrysler. Dat heeft het altijd al graag gewild, al gaat daarmee wel nog eens een bedrag van 3,65 miljard dollar gemoeid. Vervolgens komt daar later nog eens 700 miljoen dollar bij voor VEBA, het fonds dat tot op heden de Chrysler-medewerkers voorziet in hun oude dag en medische zorg.

Betere tijden
Fiat zit al enige tijd te azen op het volledig inlijven van Chrysler. Zelf heeft het Italiaanse merk het erg moeilijk, dit in tegenstelling tot het Amerikaanse merk, dat de laatste twee jaar weer erg goed boert. De grote baas bij Fiat, Sergio Marchionne, ziet het overnemen van Chrysler dan ook als een (deels persoonlijke) overwinning, want na de fusie behoort het Fiat-Chysler-concern ineens tot één van de grootste autoproducenten ter wereld. En volgens Marchionne is dat een belangrijke stap naar beter tijden voor Fiat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model