Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500L Trekking

Nieuws: Fiat 500L Trekking

Stoere Fiat 500L Trekking geprijsd

15.07.2013

Behalve de reguliere 500, 500L en 500L Living heeft Fiat ook de stoere 500L Trekking in de 500-range. Deze opgeruigde variant van de 500L staat eind deze maand bij de dealers voor een prijs van € 22.495,-.

In tegenstelling tot de 500L Living is de 500L Trekking enkel te bestellen als 5-zitsuitvoering met twee zitrijen. Wat zijn grotere broer dan weer niet heeft is een opgeruigd uiterlijk, zoal bestaande uit kunststof bumpers rondom die tegen een stootje kunnen, een hogere grondspeling (145 mm) en daarmee een hogere zitpositie zodat voldoende overzicht blijft in moeilijker begaanbaarder terrein.
Binnenin vind je bovendien 'high-tech-stoffen´ om de stoelen en panelen voorzien van eco-leder. Er is keuze uit twee aparte combinaties: Magnesio Grey-stof met lederen inzetstukken voor een 'all-terrain'-aanblik, of een zwarte stof met witte inlegstukken voor een meer stedelijke look. Qua exterieurlakken is er keuze uit zes tinten: Nero Cinema, Grigio Moda, Bianco Gelato, Verde Toscana, Rosso Amore en het niet eerder verkrijgbare Giallo Trekking geel. Gecombineerd met zwart of wit dak resulteert dit in een totaal van 14 kleurencombinaties.

Traction+ systeem
Om de daad ook daadwerkelijk bij het woord te kunnen voegen is iedere 500L Trekking voorzien van het zogenaamde Traction+ systeem. Door dit elektronisch gestuurde controlesysteem is een zwaarder conventioneel 4x4-systeem niet nodig, maar is het toch mogelijk onverharde terreinen de baas te kunnen, beweert Fiat. Het Traction+ systeem, dat tot een snelheid van 30 km/h actief is, werkt samen met het elektronische stabiliteitsprogramma ESC en speelt de aandrijfkrachten naar het wiel met de meeste grip. Een speciale controle-unit detecteert welk wiel dat is en bootst op deze manier een elektromechanisch sperdifferentieel na.

Motoren en prijzen
De nieuwe Fiat 500L Trekking is te koop vanaf € 22.495,-. Voor dit geld staat de 0.9 liter TwinAir Turbo klaar met 105 pk, de enige benzinemotor. Daarnaast zijn er twee diesels verkrijgbaar. De lichtste is de 1.3 MultiJet II met 85 pk en kost € 26.295,- voorzien van handbak en € 26.895,- voorzien van gerobotiseerde Dualogic-semiautomaat. Het gemiddelde verbruik bedraagt dan 4,2 l/100 km, gecombineerd aan een CO2-uitstoot van 109 g/km. De meeste krachtige motor is de 1.6 MuliJet II. Die levert 105 pk en een hoog koppel van 320 Nm. Vanaf € 28.295,- is hij de uwe.

Stoere Mopar-accessoires
De 500L Trekking kent een vergelijkbare uitrusting en optielijst als de 500L Living. Uniek voor de Trekking is de mogelijkheid tot het bestellen van specifieke ´offroad´-accessoires van het merk Mopar. Hiermee uitgerust krijgt de auto een nog stoerdere look. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden zijn 4 specifieke stijlen voor de carrosserie, een op maat gespoten motorkap en speciale chromen details alsook lichtmetalen wielen die Brunex Grey gelakt zijn. Bovendien kent de optielijst een extra bladzijde met daarop verkrijgbare items die special op de Trekking gesneden zijn. Onderdeel van deze collectie maken zoal een high-tech sports-performance horloge, een zichzelf uitvouwende mini-tent, een strandrugzak compleet met handdoek en kussen met twee ingebouwde speakers, opvouwbare picknickmanden met borden en een verrekijker met 20X50-vergroting.

De Fiat 500L Trekking staat eind deze maand bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model