Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500L Living

Nieuws: Fiat 500L Living

Dit is de Fiat 500L Living

19.06.2013

We hadden ons geld gezet op Fiat 500L Living, maar de Italianen besloten anders. De nieuwste variant van de 500-reeks gaat 500L Living heten en biedt plaats aan maximaal zeven personen. De verkoop start in augustus.

Het is alweer het vierde lid van de 500-familie. Elke nieuwgeborene blijkt weer wat groter dan de voorlaatste en dat geldt in het bijzonder voor de 500L Living. De 4,35 meter lange Fiat is 20 centimeter langer dan zijn Living-loze broer en kan daardoor plaats bieden aan een derde zitrij en een standaardbagagevolume van 638 liter. De nauwelijks minder brede en hoge 500L met maximaal twee zitrijen komt niet verder dan 585 liter.

Vier motoren
De verkoop van de 500L Living start al over anderhalve maand en het verkrijgbare motorenpalet bestaat uit vier krachtbronnen, twee benzinevarianten en evenveel diesels. Tot die eerste categorie behoren de 1.4 met 95 pk en de 105 pk sterke TwinAir Turbo. Dieselen kan met de 1.6 MultiJet II met 105 pk of de 1.3 MultiJet II met 85 pk. Die laatste is er desgewenst in combinatie met een automaat.
Ongeacht de keuze heeft de 500L Living 'alle charme van de 500, de wendbaarheid van een stadsauto, maar de veelzijdigheid van een MPV' meldt Fiat.

Twee uitvoeringen
Wat betreft uitrustingniveaus houdt Fiat het eveneens simpel. Er zijn er slechts twee, de Pop Star en de Lounge. Beide modellen zijn te verkrijgen met vijf of zeven zitplaatsen, negentien lakkleuren (waaronder elf two-tone combinaties), zes interieurvarianten en vijftien verschillende velgen en wieldoppen. Bij weten van Fiat maakt dit 282 verschillende combinaties mogelijk. Verder biedt de 500L Living opties zoals een leder interieur, geïntegreerd navigatiesysteem en een achteruitrijcamera.

De Fiat 500L Living wordt geproduceerd in de Servische fabriek in Kragujevac. In juli start verkoop in Italië, om een maand later in Nederland te arriveren. Prijzen volgen binnenkort.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model