Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500e

Nieuws: Fiat 500e

Fiat 500e biedt perspectief

29.11.2012

Dat elektrisch rijden ook stijlvol kan bewijst de Fiat 500e. Hij is weliswaar speciaal vormgegeven om zodoende een gunstigere luchtweerstand te scoren, maar verder blijft de elektrisch aangedreven Fiat 500 zijn stijlvolle karakter behouden.

Langzaam maar zeker beginnen steeds meer elektrisch aangedreven auto´s op te duiken. Lang niet allemaal gereed voor productie, maar ze zitten er niet ver meer van af. Deze Fiat 500e behoort tot de nog spaarzame groep modellen die volgend jaar daadwerkelijk bij de dealers zal staan. Helaas niet in Europa, maar enkel in het Amerikaanse Californië waar men zich graag laat zien in vooruitstrevende, milieubewuste auto´s.

e-Sport Package
Fiat heeft de 500 niet zomaar van een elektromotor voorzien. Er is flink aan de 500 gesleuteld om deze optimaal geschikt te maken. Volgens de Italianen zijn vele uren in de windtunnel besteed om een 13 procent betere aerodynamica te realiseren. Nieuwe bumpers, spiegels, speciale wielen alsook een spoilertje dragen daar aan bij. Maar het oog wil ook wat weet Fiat, en dus leveren de Italianen het model niet enkel als ´gewone´ 500e, maar ook met een e-Sport Package. Met speciale kleurstellingen en vooral heel veel zwarte accenten moeten de e500´s met dit optiepakket eruit springen zoals volgens Fiat geen enkele andere elektrische auto dat doet.

130 km
Dat Fiat met de 500e puur stadsgebruik op het oog heeft wordt wel duidelijk uit de actieradius van 130 km. Leuk als je in Los Angeles of San Fransisco woont, maar geen doen als je de Amerikaanse <em>highways</em> op rijdt waar veelal over een dergelijke afstand amper een teken van leven is, dus ook geen laadstation. En vooral als je je bedenkt dat er vier uur nodig is om de 500e weer bij te laden kun je beter vooral in de buurt van een laadpunt blijven om de accu´s in de bodem van de auto op peil te houden.

Hightech
Fiat geeft geen concrete cijfers vrij, maar aan de hand van het vermogen van 111 pk kunnen we wel concluderen dat rijden in de 500e geen behelpen hoeft te zijn. Zeker gezien het hoge koppel van een elektromotor zal vooral in stadsverkeer het prettig manouvreren zijn met de kleine Italiaan. Hulp daarbij wordt geboden door het portable navigatiesysteem van TomTom en uniek aan de 500e is het TFT-scherm dat achter het stuurwiel op de plaats van de tellers gemonteerd is. Hierop wordt onder meer een uitgebreide boordcomputer getoond die het hightech karakter van de elektrische 500 moet benadrukken. Datzelfde geldt voor de ontwikkelde Smartphone App waarmee de status van het voertuig en diens accu´s alsook het vooruit plannen van een route of het bepalen van een nabij gelegen laadstation valt af te lezen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model