Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500e

Nieuws: Fiat 500e

Elektrische Fiat 500e is klaar

19.11.2012

Een debuut van een compacte auto zou je in Europa verwachten, zeker als het ook nog een elektrisch aangedreven variant betreft. Maar nee, Fiat parkeert de 500e op de Los Angeles Motor Show, pal tussen de Amerikaanse pick-ups en SUV’s. Maar wel in Californië, het kloppend centrum van groene bewegingen.

Veel is er nog niet bekend over de elektrische 500e en dat houdt Fiat graag nog even zo tot aan de officiële onthulling in Los Angeles. Op basis van deze twee eerste foto's van de auto krijgt hij in ieder geval een iets ander uiterlijk mee. Zoals je vaker ziet bij milieu-ontlastende auto's is het front van de 500e zoveel mogelijk dichtgemetseld ten gunste van de luchtweerstand. Iets dat ook geldt voor de wielen. In het oog springt natuurlijk de voorbumper. Niet alleen de kleur wijkt af van de rest van de carrosserie, tevens de vormgeving ervan is anders dan die van de 500 met verbrandingsmotor.

Simpel
Binnenin zijn er eveneens enkele verschillen. Let maar eens op het instrumentarium en de plek waar normaliter de versnellingspook zit. Bij de 500e vind je daar een viertal knoppen (P, R, N, D) om de transmissie in bedrijf te zetten. Veel simpeler dan dit kan het niet.

Marktkansen
Meer over de Fiat 500e volgt dus over twee weken. Dan krijgen we ook te horen wanneer en waar de auto vermarkt gaat worden. Mogelijk is dat alleen in Californië waar de lokale bewoners graag gezien worden in schone auto's (om een statement te maken), maar Fiat zou hier niet goed aan doen omdat het kosten/baten-verhaal dan zonder meer negatief zal uitvallen. De prijs van de 500e is overigens nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model