Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500

Nieuws: Fiat 500

Terug naar het verleden met Fiat 500 “1957 Edition”

15.11.2013

Toen op 4 juli 1957 de Fiat 500 ter wereld kwam had niemand kunnen voorspellen  dat het model zo’n daverend succes zou worden. Het bleek een enorme verkoopknaller voor het Italiaanse merk en om daar bij stil te staan lanceert Fiat de 500 nu als “1957 Edition”.

Nadat de stad Turijn in de Tweede Wereldoorlog werd aangevallen door de geallieerden en er weinig nieuwe modellen in Italië op de markt kwamen was het volgens toenmalig Fiat-directeur Vittorio Valletta hoog tijd om een auto voor het volk te produceren. Het resultaat was de Cinquecento. En nog steeds is die 500 te verkrijgen, zij het in een sterk gemoderniseerd jasje. Ook de 1957 Edition beschikt over moderne techniek, maar daarmee is ook alles gezegd. Met z´n uitstraling gaat het model helemaal terug naar zijn grondbeginselen.

Roots
De 500-naam heeft tegenwoordig lang niet altijd raakvlakken met het historische model, kijk maar naar de 500L. Maar deze Edition laat duidelijk zien waar zijn oorspronkelijke roots liggen. Het exterieur is in drie kleuren verkrijgbaar, te weten in Verde Chiaro-lichtgroen, Celeste-blauw of Bianco-wit. Daarnaast staat de 500 op aparte 16 inch velgen met het historische Fiat-embleem. Een verbeterd rijgedrag wordt verzorgd door de aangepaste vering, terwijl het 1.4 liter MultiAir-blok onaangepast bleef.

Badges
In het interieur kenmerkt de 1957 Edition zich door Marrone-lederen zetels met gedetailleerde stiksels. Het borduurwerk vinden we ook terug op de deurpanelen en de met leer beklede versnellingspook. Uiteraard zien we de retro Fiat-badges ook in het binnenste van de 1957 Edition en om het romantische plaatje compleet te maken is het mogelijk om Pavarotti door de zes speakers van het Fiat Premium-audiosysteem te laten galmen.

De Fiat 500 1957 Edition is in beperkte oplage leverbaar. Of hij ook in ons land ter beschikking komt is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model