Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500 speciale edities

Nieuws: Fiat 500 speciale edities

Fiat 500 blijft fris door vier speciale edities

03.10.2014

Na zeven jaar trouw dienst te hebben verleend is het niet raar dat een auto wordt vervangen voor een nieuw model. De Fiat 500 zit nu op dit jaartal, maar de Italianen hebben het niet zo nauw met de ongeschreven regels. Daarom gaat de 500 nog even door. Door middel van speciale edities probeert Fiat het model fris en fruitig te houden.

Ditmaal zijn er vier speciale uitvoeringen die luisteren naar de namen Couture, Comics, Camouflage en Ron Arad. De laatste editie is in het bijzonder erg speels doordat op de carrosserie het silhouet van de originele 500 te zien is, in de originele maten. Zo is in één oogopslag in verhouding te zien hoe groot de iconische 500 mettertijd wel niet is geworden.
De Ron Arad rolt overigens op 16 inch lichtmetalen velgen, heeft een zwart interieur met leren stoelen waar het zonlicht op valt door het glazen dak, chromen accenten en een 7 inch TFT-scherm. Vanaf november is hij te verkrijgen bij de dealers in heel Europa. Een schaalmodel van 1:18 krijg je bij de aanschaf erbij.

Fantasierijk promotietrio
De andere drie 500-edities zullen het productiestadium niet halen. Zij zijn enkel voor promotiedoeleinden van de 500. Of we ze op de beursvloer in Parijs gaan zien is ook maar de vraag, want Fiat zegt dat het deze 500-jes al op de MotorVillage Rond-Point des Champs-Elysées laat zien.
Toch weten hoe je ze uit elkaar kunt houden? De Comics is een zwarte/geel gekleurde 500 die ons meteen doet doeken aan het karakter Silk Spectre II uit de historische actiestrip Watchmen. De witte belijning over het koetswerk daarentegen herinneren ons aan de lijntjes waar je vroeger als kind tijdens de lessen handenarbeid foutloos overheen moest knippen.
Dan de 500 Camouflage. Die is vooral stoer vormgegeven met zijn – hoe kan het ook anders – camouflagepatroon, bestaande uit grijstinten. De spiegelkappen en de streep op de velgen springen eruit met een felle kleur lichtgroen. Tot slot de 500 Jeans. De blauwe carrosseriekleur geeft al enigszins aan waar deze 500 naartoe wil, maar het interieur en dashboard afgewerkt in denim spijkerstof-print spreekt pas echt boekdelen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model