Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Nieuws: Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

16.05.2017

Als man moet je er in gezien willen worden, voor vrouwen is de plaats achter het stuur van een Fiat 500 kennelijk vanzelfsprekend. Al vele decennia wordt de Italiaanse icoon geassocieerd met vrouwen. Vergelijkingssite hoyhoy.nl wrijft die perceptie er nog eens lekker in.

Maar gelukkig zijn er ook mannenauto´s, volgens onderzoek van hoyhoy.nl. De Volvo S60 is er een. De vraag die opdoemt: Waar baseert het onderzoeksbureau al die wijsheid op? Nou, ruim 73 procent van de Fiats 500 is door vrouwen verzekerd. Op de voet gevolgd door de C2 van Citroën (67 procent). De derde plek wordt ingenomen door Toyota´s Aygo (63 procent). De S60 is voor 89 procent door een man verzekerd, gevolgd door de V70 (84 procent). Mercedes-Benz schuurt met de S-klasse (83 procent) en de E-klasse (82 procent) tegen de toppositie aan en dat doet ook de Volvo S40 met 82 procent. Van één vooroordeel zijn we door het onderzoek verlost. De Mini wordt door velen gezien als een 'vrouwenauto' maar staat in die ranking op een elfde plek. Mannen kunnen dus met een gerust hart in een Mini achter het stuur plaatsnemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model