Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Fiat 500 Abarth

Nieuws: Fiat 500 Abarth

Eerste informatie Fiat 500 Abarth

19.02.2008

Dit is de langverwachte Fiat 500 Abarth die vanaf juli bij de dealers staat. De kleine sportauto wordt aangedreven door een 135 pk sterke turbomotor en is ontwikkeld in lijn met zijn beroemde voorganger uit de jaren ’60.

De terugkeer van het Abarth-label zet langzaam maar zeker voort. In navolging op de presentatie van de Grande Punto Abarth presenteert Fiat nu ook een Abarth-versie van de immens populaire 500. Net als bij de Grande Punto zal de 500 niet als Fiat, maar als Abarth worden verkocht. Het Abarth-label is weliswaar integraal onderdeel van de Fiat Groep, het wordt intern toch als een apart merk gezien. Zo is de 500 Abarth dan ook niet voorzien van Fiat-logo's maar zien we overal de schoerpioen terugkomen.

135 pk sterke 1.4 turbomotor

Fiat 500 AbarthVeel informatie heeft Fiat nog niet vrijgegeven. Wat we wel weten is dat de 500 Abarth wordt aangedreven door een 135 pk sterke 1.4 liter turbomotor. De motor ontwikkelt zijn maximale vermogen bij 5.500 tpm. Het koppel bedraagt standaard 180 Nm maar is met een druk op de Sport-knop op te schroeven tot 206 Nm.

Details volgen spoedig

Meer informatie zal Fiat vrijgegeven wanneer de 500 Abarth officieel wordt gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model