Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari Sergio Pininfarina

Nieuws: Ferrari Sergio Pininfarina

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

30.10.2014

Als het zo doorgaat verdient Ferrari nog meer met gelimiteerde specials dan met merchandising. Inmiddels is namelijk bekend dat Ferrari liefst 18 miljoen op de bankrekening kan bijschrijven door zes exemplaren van de Sergio Pininfarina te bouwen.

De Ferrari Sergio Pininfarina, een visuele hommage aan de gelijknamige invloedrijke tekenmeester, is misschien wel de meest meeslepende Ferrari in decennia. Op weergaloze wijze weet de open bolide weer te geven wat de in 2012 overleden Pininfarina gedurende 40 jaar voor de automobielindustrie heeft betekent. De emoties druipen ervan af. Maar dat komt – uiteraard – wel tegen een prijskaartje. Zes exemplaren gaat Ferrari van de Sergio Pininfarina bouwen, tegen liefst 3 miljoen euro per stuk.

Hard zat
Wanneer men zo’n astronomische bedrag moet aftikken voor een auto zou je verwachten dat de techniek uit het allerbeste uit Modena bestaat. Dat is niet zo, althans als er het beeld heerst dat de 4.5 liter V8 van de 458 Italia qua prestige in de schaduw staat van elke moderne Ferrari-V12. De kopers – want ja, de gehele oplage is al uitverkocht – hebben hier in elk geval een broertje dood aan. Zij vinden 570 pk, een acceleratietijd van 3,4 seconden en een top van 320 km/h ruimschoots voldoende. Geef ze eens ongelijk bij een permanent open sportauto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model