Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari prototype

Nieuws: Ferrari prototype

Uniek: dit Ferrari Enzo prototype is te koop!

11.09.2014

Onder de huid van deze kruising van een Ferrari 348 en F355 schuilt de ziel van een Enzo - je weet wel, de voorloper van de LaFerrari die tussen 2002 en 2004 werd geproduceerd. Hoe dat komt? Het gaat om een zogeheten 'test mule', waarbij een nog uit te brengen model in oude kleren wordt gehuld om ongemerkt testsessies te ondergaan.

De Enzo was 680 pk sterk en liet z'n V12-motor koppelen aan een automatische zesversnellingsbak. Zo ook dus deze Prototipo uit het jaar 2000, die eveneens werd ingezet tijdens de ontwikkeling van de 599. Het is zelfs de enige testwagen uit Maranello waarvoor achteraf een nieuwe eigenaar werd gezocht. Een unicum, normaal gesproken gaan dit soort prototypes door de schredder of worden ze opgeslagen in de geheime kelders van autofabrikanten.

Tweede eigenaar
Het onderwerp van dit artikel stond drie jaar geleden al eens te koop. Toen werd er niet minder dan € 750.000 voor gevraagd. Hoeveel de Italiaan nu moet opbrengen is vooralsnog niet bekendgemaakt. Maar als je hem weet te bemachtigen kun je wel spreken van een van de meest exclusieve Ferrari's ter wereld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model