Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari P80/C

Nieuws: Ferrari P80/C

Uniek! Ferrari ontwerpt one-off P80/C op 488 GT3-basis

26.03.2019

Geld moet rollen. Het liefst op een circuit en in een unieke verpakking, vond een steenrijke Ferrari-liefhebber kennelijk. Want die bestelde in Maranello deze P80/C, een one-off racewagen op basis van de 488 GT3.

Met de ontwikkeling van het apparaat werd zo'n vier jaar geleden begonnen. De P80/C is ontworpen als eerbetoon aan een drietal legendarische renpaarden uit de stal van Ferrari: de 330 P3, 330 P4 en Dino 206 S.

Op chassis 488 GT3
Hij staat op het chassis van de 488 GT3. Ferrari laat niks los over de aandrijflijn van de P80/C, maar we gaan ervan uit dat hij dezelfde 3,9 liter V8 twinturbo als de donorauto heeft. Zijn vermogen ligt dus waarschijnlijk op ongeveer 600 pk.

Krankzinnige achterdiffuser
De P80/C hoeft niet aan racereglementen te voldoen, dus konden de ontwerpers helemaal losgaan op het uiterlijk en de aerodynamica. Opvallend: de S-duct in de neus, het kleine vleugeltje achter het dak en de ronduit krankzinnige achterdiffuser.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model