Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ram 1500

Nieuws: Ram 1500

Amerika in shock! Ram 1500 stoot Chevrolet Silverado van tweede plaats

11.04.2019

Zoals de Opel Kadett bijna dertig jaar lang de bestverkochte auto van Nederland was, lijkt in de Verenigde Staten de Ford F-150 onaantastbaar. Op ruime achterstand hebben Chevrolet en Ram – de gedoodverfde nummer twee en drie in het pickupsegment – nu stuivertje gewisseld.

'So what?', om op zijn Amerikaans 'nou en?' te zeggen. Maar het feit dat Ram (voorheen Dodge) zijn grote concurrent Chevrolet heeft ingehaald, is in de Verenigde Staten echt een dingetje. Want de volgorde was altijd Ford F-150, Chevrolet Silverado, Ram 1500 en daarna nog de GMC Sierra, Toyota Tundra en Nissan Titan.

F-150 nummer één
Ford wist in het eerste kwartaal van dit jaar 214.191 F-150's te slijten, waarmee de pickup voor de 43ste keer op weg is naar het hoogste schavot in de Amerikaanse ranglijst. Ram verkocht 120.026 pickups en Chevrolet bleef met 114.313 Silverado's iets achter. En dat is bijzonder, want kopers in het pickupsegment zijn enorm trouw.

Flinke kortingen
Nou is het wel zo dat Ram een trucje heeft uitgehaald. Het merk introduceerde vorig jaar de nieuwe 1500, maar blijft daarbij de vorige generatie nog een tijd verkopen. Die is omgedoopt tot Classic en wordt met flinke kortingen aan de man en vrouw gebracht. Chevrolet verkocht de vorige Silverado eveneens nog, maar was een stuk minder gul met incentives.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model