Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari FF

Nieuws: Ferrari FF

Ferrari FF door Novitec Rosso

20.06.2012

De Ferrari FF is misschien niet het meest voor de hand liggende tuningobject, Novitec Rosso kon het echter niet laten. Een paar subtiele wijzigingen maken deze exclusieve vierzitter tot een absolute supersporter.

Het Duitse Novitec Rosso maakt al vele jaren subtiel opgepompte versies van snelle Italiaanse bolides. Wat Ferrari´s betreft is het echter al enige tijd stil rond het tuninghuis met als laatste creatie de Novitec Rosso California uit 2009. Daarom vonden ze het hoog tijd om eens te sleutelen aan de Ferrari FF. Hoewel ruim bemeten met 660 pk is dit raspaard uit Maranello waarschijnlijk de meest op het GT-segment gerichte Ferrari van dit moment. Met vier zitplaatsen en een relatief grote wielbasis is dit bij voorbaat geen circuitmonster.

Drievoud
Al het goede komt in drieën moeten de ingenieurs bij Novitec Rosso gedacht hebben want de FF werd aangepakt op zijn looks, krachtbron en schoeisel. Allereerst werd Ferrari´s shooting brake in de windtunnel geparkeerd waarna aerodynamische carbondelen aan het koetswerk werden toegevoegd. Deze zorgen enerzijds voor een betere balans op hoge snelheid, anderzijds geven ze de FF een sportievere uitstraling. Vervolgens werd het grote V12-blok onder handen onder handen genomen. Aan de hand van een andere motorconfiguratie levert het blok 42 pk meer vermogen waarmee de 700 pk is gepasseerd. Om het geheel af te maken kreeg de FF ook nieuw lichtmetaal, met de nadruk op licht. De 21 inch voorwielen tikken slechts 9,9 kilo aan op de weegschaal en de 22 inch grote achteraan geplaatste exemplaren wegen maar 13,5 kilo. Het gehele pakket betekent een nieuwe topsnelheid van 340 km/h en ongetwijfeld ook een snellere acceleratie. Keiharde cijfers daarvan ontbreken echter vooralsnog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model