Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari F12berlinetta

Nieuws: Ferrari F12berlinetta

Novitec Rosso meet Ferrari F12berlinetta widebody aan

09.10.2013

Dit is een wel heel agressief ogende F12berlinetta. De Ferrari-tuner Novitec Rosso heeft middels de N-Largo widebody het Italiaanse raspaard maar liefst 11 centimeter breder gemaakt.eg! Wij zijn normaal gesproken geen voorstander van het optisch tunen van exclusieve (sport)auto´s, maar deze N-Largo weet ook hier op de redactie de handen op elkaar te krijgen.

11 cm

Het heldhaftige uiterlijk dankt de Ferrari F12berlinetta van de Duitse tuner aan talloze nieuwe bodypanelen, stuk voor stuk vervaardigd uit carbon. Nieuwe zijschermen, spatborden, voor- en achterbumper alsook een nieuwe grille en uit vijf delen bestaande diffuser werden door de specialisten van Novitec Rosso ontworpen, ontwikkeld en uitgebreid getest. Ze maken de F12berlinetta in totaal 11 cm breder, zorgen voor meer downforce en bovendien ook voor een betere afvoer van de warmte die de remmen genereren bij intensief gebruik. Vorm en functie worden op voortreffelijke wijze gecombineerd. Als kers op de taart maakten de verbrede spatborden  ruimte vrij voor 21 inch wielen voor en 22 inch exemplaren op de achterwielen.

781 pk
Om het spectaculaire uiterlijk te laten matchen met zijn kloppende hart werd de 6.3 liter 12-cilinder opnieuw geprogrammeerd en aan een nieuw uitlaatsysteem gehangen. Het resultaat is een toename van 41 pk en 32 Nm. Tsja, als je al 740 pk en 690 Nm had niet echt om over naar huis te schrijven, maar anderzijds zijn het de marges die het succes aan de top bepalen. Het zal overigens niet verrassen dat Novitec geen hogere topsnelheid opgeeft dan de 350 km/h die Ferrari noteert. Maar heb je die werkelijk nodig dan? Alleen bij stilstand al maak je een ongekende indruk!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model