Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ferrari F12berlinetta

Nieuws: Ferrari F12berlinetta

Ferrari F12berlinetta volgens Mansory

24.05.2013

Slechts sporadisch weet een tuner een raspaard zoals deze Ferrari F12berlinetta nog verder te verfraaien. Mansory echter neemt het niet zo nauw met de elegante lijnen van de Italiaan en benadrukte liever zijn agressieve kant.

De F12berlinetta is niet de eerste Ferrari die de titel Stallone krijgt opgeplakt van Mansory; een 599 GTB Fiorano ging hem al voor. Net als zijn voorganger krijgt ook de F12berlinetta een totale make-over, waardoor het origineel is komen te vervagen. Bijna het gehele front is herontworpen en dat is inclusief de motorkap. Die kreeg aanzienlijk grotere louvres waardoor de V12 vrijer kan ademen. Door de voorspoiler kan de twaalfcilinder ook een stuk gulziger naar zuurstof happen. Tussen het 21 inch grote voorwiel en de 22 inch velgen achter doet de Stallone het wat rustiger aan. Hier enkel wat aangedikte zijskirts. Maar eenmaal bij de achterzijde stijgt dit paradepaardje weer in vol galop, hoewel relatief in stijl. De diffuser is hoe dan ook niet te missen.

Drukdoenerij
Binnenin heeft Mansory zich behoorlijk uitgeleefd. Er is een ledercombinatie van rood en zwart leer zover het oog rijkt, en als je wat beter kijkt speur je hier en daar ook wat carbon en suède. Wat ingetogener, maar desalniettemin mooi meegenomen is het gestegen vermogen van de getweakte V12. De Zwitsers wisten 35 pk extra uit de motor te persen, waardoor het totaal op 775 pk is komen te liggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model